کفی طبی بر چه اساسی ساخته می شود؟
کفی طبی مخصوص، یک کفی سه بعدی با قالبگیری و ساخت سفارشی است که در کفشتان قرار میگیرد. کفیها وسایلی هستند که برای اصلاح هم ترازی غیرطبیعی پا، کاهش درد، بهبود هماهنگی و تناسب اسکلتی، بهبود عملکرد کف پاها و اندام تحتانی در کفش قرار داده میشوند. همچنین قابل جابجایی هستند، بنابراین میتوان از آنها در ترکیب با جفتهای مختلف کفش استفاده کرد. نوع کفی مورد نیاز به مشکل پا بستگی دارد. تجویز ارتزها را باید یک پزشک متخصص طب فیزیکی انجام دهد که در یک سرویس تخصصی ارتز کار میکند. دلیل این امر این است که تهیه نسخه مناسب نیاز به ارزیابی دقیق اختلال عملکرد بیومکانیکی در پا و تجزیه و تحلیل تأثیر در راه رفتن دارد.
بسیاری از ناهنجاریهای پا را میتوان به طور موثر در مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، بدون مداخلات پرتهاجم جراحی درمان نمود. این مشکلات اغلب، با تجویز کفی و کفش طبی بهبود مییابند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
کاربرد کفی طبی:
طیف گستردهای از شرایط و تغییر شکلها میتواند بر روی پاها و نحوه راه رفتن شما تأثیر بگذارد، از جمله:
- دیابت
- ورم کف پا
- سندرم Charcot-Marie-Tooth
- آرتروز
- متاتارسالژی
- بیماری سیور
- پاهای صاف
- شین اسپلینت
- پینه پا
- تاندونیت آشیل
- التهاب در قوس پا
- میخچه
- انگشتان چکشی
- متاتارسالژی (درد در اطراف گوی پا)
- نورومای مورتون (تورم عصب بین متاتارس 3 و 4)
قرار دادن کفیهای سفارشی میتواند باعث کاهش درد، بهبود راه رفتن، کاهش استرس در سایر قسمتهای بدن و متوقف یا جلوگیری از ایجاد ناهنجاریهای پا شود.

مشکلات فوق به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شده باشد؛ دلایلی نظیر :
- راه رفتن یا دویدن نادرست
- آرتروز
- عدم تحرک مفصل
- ضعف عضلانی
- بی ثباتی مفصل
- رباطهای نازک
- وضعیت بد پا
- کفش نامناسب
- تمرین بر روی سطوح سخت
- اضافه وزن داشتن
- رانندگی طولانی مدت
- قوس زياد پا
- خار پاشنه
- چرخش مچ پا
- هالوكس ولگوس
- اختلاف طول اندام
- زانوی ضربدری و پرانتزی
ویژگیهای کفی طبی:
کفیهای طبی دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا راحتتر راه بروید و یا مشکلات پای خود را با استفاده از آنها درمان کنید. این ویژگیها عبارتاند از:
- پشتیبانی از پا:
کفیهای سفارشی ساخته شده متناسب با هر دو پا بوده و به طور طبیعی از پا پشتیبانی میکند.
- جذب شوک:
کفیهای طبی جذب شوکی را فراهم میکنند که به دلیل توانایی طبیعی بدن در جذب شوک توسط پا، مجدداً مورد استفاده قرار میگیرد. این امر به کاهش فشار بر روی مفاصل کمک میکند.
- هم ترازی بدن و پاها:
کفی طبی به هم ترازی طبیعی پا و بدن کمک میکند و همچنین بدن را در یک موقعیت ایده آل حفظ کرده و وضعیت بدن را بهبود میبخشد.
- کمک به رفع مشکلات بیومکانیکی:
مزایای ترکیبی استفاده از کفی طبی میتواند به کاهش بسیاری از مشکلات بیومکانیکی مانند درد پاشنه، زانو درد و کمردرد کمک کند.
- كمك به كاهش اختلالات پزشكي:
کفیهای طبی میتوانند با حمایت و هماهنگی پا، به کاهش ناراحتی ناشی از طیف وسیعی از شرایط پزشکی مانند ورم مفاصل، نورون مورتون، میخچه پا و غیره کمک کنند.
تفاوت بین کفیهای نیمه سفارشی و سفارشی:
کفیهای سفارشی به کمک اسکن سه بعدی پا طراحی و ساخته میشوند و یه طوری که به ساختار کف پاها متصل میشوند. در حالی که برای کفیهای نیمه سفارشی، از مجموعهای از قالبهای پیش ساخته استفاده شده و قالبی که بیشتر با ساختار پای بیمار مطابقت دارد، انتخاب میشود. از نظر جنس مواد مورد استفاده در ساخت کفی طبی، هر دو کفی شرایط و دوام یکسانی دارتد.
ساخت کفی طبی:
متخصص پا (پدیاتریست) برای طراحی و ساخت کفی طبی معاینه بیومکانیکی (زیست مکانیکی) کف پا و پایین تنه را انجام میدهد. زاویههای انگشتان پا، کف پا، مچ پا و مفصل ران اندازهگیری میشود تا شدت و سطح بدشکلیهای عملکردی یا ساختاری تعیین شود. برای این کار از بیمار خواسته میشود روی تخت معاینه دراز بکشد یا بایستد. متخصص پا از بیمار میخواهد راه برود و یا بدود تا شیوه گام برداشتن بیمار و عملکردهای کف پا و پایینتنه را هنگام انجام فعالیت ارزیابی کند.
سپس متخصص پا از کف پای بیمار قالب سه بعدی میگیرد. برای این کار از بیمار خواسته میشود تا داخل جعبه فوم تراکمپذیر قدم بگذارد، سپس با گچ مخصوص شکستهبندی از پای بیمار قالب گرفته میشود. یا این که پا با اسکنر نوری یا مکانیکی اسکن میشود. سپس از مدل سه بعدی به دست آمده و جزییات اصلاحی مورد نظر متخصص ارتوپد یا متخصص پا برای تهیه کفی طبی استفاده میشود. اکثر متخصصیان ارتوپدی با یک لابراتوار تخصصی برای ساخت کفی همکاری دارند، برخی نیز خود اقدام به تهیه کفی میکنند.
اگرچه روشهای قالبگیری متعددی از جمله روشهای کامپیوتری برای کفی طبی وجود دارند، اما از نظر اکثر سازندگان و مشاغل مرتبط با مشکلات کف پا، روش قالبگیری پلاستری در حالت بدون وزن کف پا بهترین روش است. البته یک قالب گچی که به درستی گرفته نشده است، نمیتواند بهتر از یک قالب درست و متناسب که از روشهای دیگری گرفته شده است، باشد.
مزایای قالبگیری پلاستری کف پا در حالت بدون وزن عبارتاند از:
- کف پا در حالت بدون وزن: کف پا در حالت بدون وزن نواقص ساختاری خود را ندارد، بهطور مثال اگر قوس کف پا بیش از حد صاف باشد (صافی کف پا)، هنگامی که وزنی روی کف پا وارد شود، این حالت صافی بیش از حد ایجاد خواهد شد. برای همین است که اکثر ما فکر میکنیم که قوس کف پایمان خوب است، چون هنگامی به آن نگاه میکنیم که وزنی روی کف پا نیست، مثلاً وقتی که نشستهایم.
- قرارگیری دقیق کف پا: سازندهی کفی طبی مفاصل مرتبط از جمله قوزک، ساب تالار در زیر قوزک، تارسال وسط (استخوانهایی در قسمت میانی) و جلوی کف پا را در دست میگیرد. با بالا یا پایین کشیدن قسمت جلوی کف پا، میتواند ارتفاع قوس کم یا زیاد کند و حالت اصلاح کلی کف پا را به دست بیاورد. بیشتر روشهای قالبگیری دیگر، نمیتوانند این میزان از انعطاف را در حالت اصلاحی و طبیعی داشته باشند.
اسکن سه بعدی کف پا، یک وسیلهی تصویربرداری نوری دقیق است که برای گرفتن تصویری سه بعدی از بخش پلانتار کف پای انسان با هدف ساخت کفیهای طبی سفارشی بکار میرود. اسکنر رزولوشن استاندارد، اطلاعاتی دقیق و کامل از کل سطح کف پا در حالت بدون وزن، نیمه وزن یا وزن کامل بدن روی پا میگیرد.
مزایای عمدهی استفاده از این دستگاه عبارتاند از:
- ثبت سریع تصویر و پردازش آن: ازاینرو، بیمار میتواند به راحتی در تمام مدت اسکن کردن کف پا، ثابت بماند.
- گرفتن اطلاعات و اندازهگیریهایی سه بعدی و دو بعدی از کف پا: در حال حاضر، روش دو مرحلهای قدیمی برای گرفتن اطلاعاتی از کف پا به فرآیندی کوتاه و یک مرحلهای تبدیل شده است که برای بیمار راحتتر بوده و برای تکنسین سازندهی کفی مقرون به صرفه میباشد.
- بالاترین میزان دقت در هر اندازهی کف پا: چنین دقتی در تصویر پا و اندازهی ابعاد آن، تضمین کنندهی قالبی کاملاً درست و کاملاً متناسب برای قرارگیری در کفش میباشد.
- عدم حساسیت نسبت به نور محیط: کف پا در هنگام اسکن کردن باز میماند و در این وضعیت میتوان حالت و طرز ایستادن بیمار را کنترل کرد.
شما میتوانید با مراجعه بهبه مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، انواع زانوبند را که شامل انواع ورزشی، آتل دار، زانوبند کشکک باز ، زانوبندهای کشی و چسبدار میباشند، تهیه نمایید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
كفش ديابتي
تاریخ انتشار : 1391-02-21تاریخ بروز رسانی : 1401-02-27 -
درمان پای صاف کودکان با کفش طبی
تاریخ انتشار : 1400-05-11تاریخ بروز رسانی : 1400-05-14 -
خرید کفش
تاریخ انتشار : 1391-01-21تاریخ بروز رسانی : 1401-02-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .