روند بهبود عصب النار دست
عصب اولنار از سیستم عصبی شبکه بازویی منشعب می شود و از پشت و داخل بازو به سمت دست حرکت می کند.عصب اولنار سیگنال های الکتریکی را به ماهیچه های ساعد و دست منتقل می کند.عصب اولنار همچنین مسئول احساس در انگشتان چهارم و پنجم (انگشت حلقه و انگشت کوچک) دست، بخشی از کف دست و قسمت زیرین ساعد است.
گیر افتادن عصب اولنار می تواند باعث درد، بی حسی و گزگز در ساعد و انگشتان چهارم و پنجم شود.در موارد شدید، گیر افتادن عصب اولنار می تواند باعث ضعف در دست و کاهش توده عضلانی شود. برای درمان این عارضه، می توانید به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ مراجعه نموده و در اغلب موارد بدون جراحی، گیرافتادگی عصب اولناز را درمان نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.
علائم گیر افتادن عصب اولنار:
علائم نوروپاتی عصب اولنار ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ضعف یا حساسیت در دست
- سوزن سوزن شدن در کف دست و انگشتان چهارم و پنجم
- حساسیت به سرما
- حساسیت در مفصل آرنج
چه چیزی باعث مشکلات عصب اولنار می شود؟
گیر افتادن عصب اولنار در آرنج ممکن است زمانی رخ دهد که کشش طولانی مدت عصب با خم نگه داشتن آرنج کاملاً وجود داشته باشد یا زمانی که فشار مستقیم بر روی عصب ناشی از تکیه دادن آرنج به یک سطح جامد وجود دارد.گیر افتادن در مچ دست ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که با تکیه دادن به فرمان در طول دوچرخه سواری طولانی یا استفاده طولانی مدت از ابزار دستی، به عصب فشار مستقیم وارد شود.شبیه به پدیده «خواب رفتن» بازوی شخص، یا «اصابت به انتهای استخوان ساعد شما»، گرفتگی عصب اولنار می تواند منجر به گزگز، درد و بی حسی شود.
در برخی از افراد، عصب اولنار در موقعیت مناسب خود باقی نمیماند و میتواند در هنگام خم شدن بازو روی یک برجستگی استخوان در آرنج جابجا شود که به آن عصب ساب لاکسینگ میگویند.جابجایی مکرر می تواند باعث تحریک عصب اولنار شود.
درمان گیر افتادن عصب اولنار
- درمان غیر جراحی برای گیر افتادن عصب اولنار:
بسته به شدت گرفتگی عصب اولنار، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
- کاردرمانی برای تقویت رباط ها و تاندون های دست و آرنج
- داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و سایر مسکنهای بدون نسخه برای کمک به کاهش درد و التهاب
- آتل برای کمک به بی حرکت کردن آرنج

- جراحی برای گیر افتادن عصب اولنار:
زمانی که فیزیوتراپی و سایر اشکال درمان غیر جراحی در کنترل درد و بازیابی عملکرد ناکام باشند، جراحی آزادسازی عصب ممکن است بهترین گزینه برای رفع علائم باشد. دو نوع جراحی آزادسازی عصب اولنار وجود دارد:
- جراحی در آرنج:جراح برشی را در آرنج بیمار ایجاد می کند و فشار عصب را رفع می کند و در برخی موارد عصب را به قسمت داخلی بازو می برد تا در وضعیت مستقیم تری قرار گیرد.
- جراحی در مچ دست:اگر فشار در مچ دست باشد، جراح برای دسترسی به عصب اولنار برش را در آنجا ایجاد میکند و رفع فشار را در آن محل انجام میدهد.
ترمیم و بهبودی از گیر افتادگی عصب اولنار
چه جراحی داشته باشید و چه نوع دیگری از درمان، بهبودی کامل از گیر افتادگی عصب اولنار امکان پذیر است.
- بهبودی عمومی:
فیزیوتراپی و کار درمانی ممکن است در دوران پیش ازجراحی تجویز شود. فیزیوتراپی شامل تمرینات و حرکات کششی برای تقویت دست، آرنج و بازوی آسیب دیده است. این تمرینات همچنین تحرک را بهبود می بخشد و از کاهش قدرت عضلات بازو جلوگیری می کند.
کاردرمانی به شما کمک می کند تا محیط کار و خانه خود را برای مدیریت بهتر شرایط خود تطبیق دهید. ایجاد تغییرات کوچک در عادات روزانه شما - مانند اصلاح وضعیت بدن در هنگام رانندگی - می تواند از عود گیر افتادگی عصب اولنار جلوگیری کند.
- بهبودی پس از جراحی:
پس از جراحی، اکثر افراد می توانند باندهای خود را در عرض 24 ساعت برداشته و بخیه ها را در حدود 10 روز بکشند.افرادی که در شرایط شغلی با نیاز به فعالیت بدنی کار می کنند، باید در چند هفته اول پس از جراحی از بازو یا آرنج آسیب دیده فقط برای کارهای گاه به گاه استفاده کنند. افرادی که در مشاغلی با نیاز کمتر به فعالیت بدنی کار می کنند، معمولا یک یا دو روز پس از جراحی می توانند به سر کار خود بازگردند.
جراح شما ممکن است یک قرار ملاقات بعدی را حدود شش تا هشت هفته پس از عمل تعیین کند.تا آن زمان، اکثر افراد هیچ محدودیتی برای استفاده از بازوی خود ندارند. می توانید انتظار داشته باشید که طی سه تا چهار ماه آینده برای معاینات دوره ای به جراح خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که وضعیت شما در حال بهبود است.
فیزیوتراپی اغلب به عنوان یک گزینه بهبودی پس از جراحی تجویز می شود.طول درمان توسط پزشک تعیین می شود و به شدت علائم شما بستگی دارد.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ از روشهای غیر جراحی و مناسبی برای بهبود انواع کمر درد استفاده می شود. از جمله آنها می توان به تجویز بریس، استفاده از لیزر درمانی ، فیزیوتراپی و ورزش درمانی ، درمان دستی، طب سوزنی و ... اشاره نمود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آرتروز انگشتان دست و درمان آن با ورزش
تاریخ انتشار : 1394-03-21تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03 -
کیست مچ دست چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1394-03-23تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03 -
درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی
تاریخ انتشار : 1401-03-26تاریخ بروز رسانی : 1401-03-28 -
مزایای استفاده از ارتوزهای اندام فوقانی
تاریخ انتشار : 1400-06-08تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03 -
حفاظت، کنترل درد و توزیع فشار روی آرنج با ارتز و بریس
تاریخ انتشار : 1400-08-02تاریخ بروز رسانی : 1400-08-04
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .