حفاظت، کنترل درد و توزیع فشار روی آرنج با ارتز و بریس
ارتز آرنج یک وسیله فیزیکی است که برای تثبیت و محافظت از آرنجهای ضعیف، آسیب دیده یا در حال بهبود استفاده میشود. صدمات آرنج ممکن است در اثر تصادفات، ورزش یا استفاده طولانی مدت ایجاد شود. همچنین میتوان از ساپورت آرنج برای جلوگیری از بروز صدمات در حین ورزش یا انجام ورزش استفاده کرد. نحوه انتخاب بریس آرنج میتواند بستگی به نوع آسیب دیدگی داشته باشد. در صورت نیاز شما میتوانید برای تهیه بریس آرنج به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
آرنج یکی از مهمترین مفاصل بدن است. این قسمت فوقانی بازو را که Humerus نامیده میشود و یک جفت استخوان بازوی تحتانی Radius و Ulna را به هم متصل میکند. آرنج یک مفصل از نوع لولا است که اجازه حرکت و خم شدن را میدهد.
هنگامی که ساعد خود را به سمت بدن حرکت میدهید، فلکشن نامیده میشود و حرکت مخالف را اکستنشن مینامند. تصور کنید که یک لیوان آب مینوشید. گرفتن لیوان آب و قرار دادن آن در دهان فلکشن است و قرار دادن مجدد آن روی میز اکستنشن نامیده میشود.
کابرد ارتزهای آرنج:
ارتزهای آرنج برای درمان بسیاری از بیماریها و آسیبهای پزشکی مفید است. این شرایط میتواند شامل موارد زیر باشد:
- شکستگی هومرال
- دررفتگی آرنج
- سستی رباط
- بعد از عمل
- آرتروز
- شکستگی شعاعی و یا اولنار
- تاندونیت
- اپیکوندیلیت جانبی (آرنج تنیس باز)
- اپیکوندیلیت داخلی (آرنج بازیکن گلف باز)
- آسیب پد چربی

اهداف ارتز آرنج:
بسته به نیاز میتوان از ارتز آرنج برای اهداف مختلف استفاده کرد. وقتی صدماتی رخ میدهد، میتوان از یک ارتز استفاده کرد تا روند بهبودی آرنج آسیب دیده را تسریع کند. ارتزهای آرنج باعث بهبودی از طریق فشرده سازی و گرما میشوند که جریان خون را افزایش میدهند. به طور کلی میتوان اهداف استفاده از ارتزهای آرنج را در موارد زیر خلاصه کرد:
- فراهم کردن ثبات آرنج
- اجازه حرکت مورد نیاز آرنج
- کنترل تراز بیومکانیکی آرنج
- کمک به سازگاری با سطوح
- توزیع مجدد فشارها بر روی آرنج
- مقاومت در برابر نیروهای خارجی روی آرنج
- محدود کردن حرکات بیش از حد در آرنج
- محافظت از آرنج
- فراهم کردن جذب شوک آرنج
انواع ارتز آرنج:
انواع مختلفی از ارتزهای آرنج وجود دارد که بسته به هدف و ترجیح بیمار میتوان از آنها استفاده کرد. در زیر انواع متداول ارتزهای آرنج آورده شده است:
استرپی آرنج:
ارتز از نوع بند در قسمت فوقانی جلوی دست و درست زیر آرنج قرار میگیرد. یکی از سادهترین و احتمالاً ارزانترین ارتزهای آرنج است که برای ایجاد فشار بر تاندونها طراحی شده است. این ارتز در کمک به افرادی که از التهاب تاندون گلف باز و آرنج تنیس باز رنج میبرند، بسیار موثر است. بند ارتز به راحتی قابل تنظیم است و معمولاً از نئوپرن و نایلون ساخته شده است.
ارتز ساپورت كننده از آرنج:
این ارتز شبیه به ارتز بندی آرنج عمل میکند. تفاوت اصلی این است که به جای داشتن 1 بند، دارای 2 بند در زیر و بالای آرنج است. همچنین دارای لفافهای دور نئوپرن است که بندها را برای حمایت از بازوها و آرنج متصل میکند. مواد نئوپرن ماهیچهها را گرم کرده و جریان خون را حفظ میکند که به جلوگیری از آسیبها کمک میکند. هر دو بند نیز قابل تنظیم هستند تا بتواند با هر سایز کاربر متناسب باشد.
ارتز آستین فشرده:
ارتز آستین فشرده قسمت تحتانی بازو، آرنج و بالای بازو را میپوشاند. بنابراین به جای اعمال فشار موضعی با استفاده از بندهای آرنج یا تکیه گاه آرنج، فشار مساوی را روی ناحیه بزرگتری که آستین فشرده میپوشاند، اعمال میکند. عملکرد فشاری آن ماهیچهها را گرم کرده و به جریان خون کمک میکند. همچنین محصولاتی وجود دارند که ویژگیهای آستین فشرده و پشتیبانی کننده از آرنج را ترکیب میکنند. آنها میتوانند از نظر مالی ارزشمند باشند چراکه هر دو ویژگی را در یک محصول واحد دریافت میکنید.
ارتز محافظت کننده از آرنج:
ارتز محافظت کننده از آرنج با محدود کردن کامل حرکت آرنجها، آنها را اساساً محکم میکند. این نوع ارتز بلافاصله پس از آسیب یا بعد از عمل جراحی آرنج استفاده میشود. همچنین برای کاهش تورم، درد و ترویج بهبود ماهیچهها و تاندونها استفاده میشوند.
ارتز با دامنه حرکت قابل تنظیم (ROM):
این نوع ارتز شبیه به ارتزهای محافظت کننده از آرنج است و بعد از عمل جراحی آرنج استفاده میشود. اما به جای محدود کردن کامل حرکات، اجازه حرکت محدود و خم شدن را میدهند. اینها اجازه میدهند حرکات کنترل شده بدون آسیب رساندن به ماهیچهها و تاندونها انجام شود.
ارتزهای آرنج در پیشگیری، بازتوانی و بهبود آسیبهای آرنج بسیار مفید هستند. گذشته از این برای راهنمایی در نحوه انتخاب ارتز آرنج، خوب است با پزشک یا درمانگر خود مشورت کنید. آنها مطمئناً میتوانند به شما بگویند کدام ارتز آرنج برای شرایط و نیازهای شما مناسب است.
اسکن کف پا، یکی از جدیدترین دستگاههای آنالیز پا است که اطلاعات دقیقی را دربارهی ساختار، میزان قوس و انحنای کف پا در اختیار پزشک قرار میدهد. امروزه از اسکن کف پا برای تولید ابزارهای درمانی پا از جمله کفش و کفیهای طبی استفاده میشود. این روش با بکارگیری دستگاهی به روز و مدرن در مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ قابل انجام است. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روند بهبود عصب النار دست
تاریخ انتشار : 1401-04-18تاریخ بروز رسانی : 1401-04-23 -
مزایای استفاده از ارتوزهای اندام فوقانی
تاریخ انتشار : 1400-06-08تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03 -
آرتروز انگشتان دست و درمان آن با ورزش
تاریخ انتشار : 1394-03-21تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03 -
درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی
تاریخ انتشار : 1401-03-26تاریخ بروز رسانی : 1401-03-28 -
کیست مچ دست چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1394-03-23تاریخ بروز رسانی : 1400-08-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .