درمان انحراف ستون فقرات
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / كلينيك تخصصی پا / چرخش مچ پا به خارج یا پرونیشن چه علتی دارد؟

چرخش مچ پا به خارج یا پرونیشن چه علتی دارد؟

پرونیشن زمانی اتفاق می‌افتد که راه رفتن شما (طرز راه رفتن یا دویدن) در نهایت باعث می‌شود که قوس‌های پا بیش از حد معمول صاف شوند. که بر عضلات، تاندون ها و رباط هایی که از قوس کف پا های شما حمایت می کنند، فشار وارد می کند. پرونیشن خطر آسیب دیدن پا و ساق را افزایش می دهد. اما می توانید با ورزش و با افزودن کفی های ارتوتیک به کفش های خود مشکل را برطرف کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید

افرادی که کف پاهایشان کمی صاف است، بیشتر در معرض ابتلا به پرونیشن هستند. سایر شرایط یا فعالیت هایی که احتمال پرونیشن پا را افزایش می‌دهند،عبارتند از:

پرونیشن طبیعی پا:

پرونیشن به حرکت طبیعی پا به پهلو در حین راه رفتن یا دویدن اشاره دارد. پای شما به طور معمول با هر قدم کمی به سمت داخل می غلتد تا شوک را جذب کند و مچ پا و پاهای شما را به درستی در یک راستا نگه دارد. این باعث می شود کمتر مستعد آسیب های رایج انواع پرونیشن باشید.

تفاوت پرونیشن بیش از حد و پرونیشن کمتر از حد چیست؟

هر دو اصطلاح روشی را که شما راه می‌روید توصیف می‌کنند. هر دو پرونیشن زمانی اتفاق می‌افتد که پای شما روی لبه‌های بیرونی پاشنه‌های پا قرار بگیرد. در حالت ایده آل، پاها ضربه فرود را به توپ‌های پای شما منتقل می کند. در پرونیشن بیش از حد، پاهای شما ضربه را خیلی جابجا می کند و هنگام راه رفتن پای شما به سمت داخل می‌لغزد. در پرونیشن کمتر از حد، پاهای شما ضربه را به اندازه کافی جابجا نمی کند و هنگام راه رفتن پای شما به سمت خارج می غلتد.

تفاوت بین پرونیشن و کف پای صاف چیست؟

پرونیشن به راه رفتن شما یا نحوه راه رفتن شما اشاره دارد که می تواند باعث صافی کف پا شود. صافی کف پا یک وضعیت پزشکی است که در آن کف پا بدون قوس است یا قوس کمی دارد. صافی کف پا می تواند ارثی باشد یا در طول زمان ایجاد شود. در برخی موارد، افراد دارای کف پای صاف هستند زیرا هرگز در پای خود قوس ایجاد نمی‌کنند. در موارد دیگر، قوس‌ها پس از آسیب به تاندون ساق پا که قوس‌ها را پشتیبانی می‌کند، ناگهان می‌افتند یا فرو می‌ریزند. این حالت، قوس های افتاده یا صافی کف پای بزرگسالان است.

چرخش مچ پا به خارج

علت چرخش مچ پا به خارج یا پرونیشن چیست؟

در صورتی که قوس کف پا بسیار انعطاف پذیر باشد، پرونیشن ممکن است اتفاق بیفتد. گاهی اوقات افراد با کف پای صاف به دنیا می آیند. با این حال، برخی شرایط و فعالیت‌ها می‌توانند خطر ایجاد کف پای صاف یا ضعیف شدن قوس‌ها را افزایش دهند، که می‌تواند منجر به پرونیشن بیش از حد شود. صافی کف پای اکتسابی بزرگسالان ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

پرونیشن بیش از حد می تواند در دوران بارداری رخ دهد اما معمولا پس از زایمان برطرف می شود.

علائم چرخش مچ پا به خارج یا پرونیشن چیست؟

کف کفش‌های شما ممکن است اولین سرنخ مبنی بر پرونیشن را ارائه دهد. اگر قسمت داخلی زیره کفش شما سایش بیشتری نسبت به قسمت بیرونی نشان می دهد، ممکن است پرونیشن بیش از حد داشته باشید. علائم دیگر شرایطی هستند که ممکن است به دلیل داشتن پرونیشن بیش از حد به آن مبتلا شوید. پرونیشن با چندین بیماری و علائم مرتبط است، مانند:

درمان چرخش مچ پا به خارج یا پرونیشن:

درمان‌های مختلفی برای پرونیشن بیش از حد وجود دارد و متخصصین معمولاً از ترکیبی از این درمان‌ها استفاده می‌کنند. در زیر برخی از پروتکل های درمانی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند آورده شده است:

چسباندن پا به روشی خاص، پشتیبانی از پا و همچنین ثبات را فراهم می کند و ممکن است در موارد حاد یا به عنوان خط اول درمان استفاده شود.

ماساژ عضلات، موجب انعطاف پذیری بهتر، افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به عضلات می شود و کمک می کند تا سفتی عضلات که منجر به پرونیشن می‌شود سریعتر بهبود یابند.

در صورت درد شدید پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی را تجویز کند. در موارد بسیار نادری (مانند دفورمیتی کف پای صاف مادرزادی) ممکن است برای اصلاح چرخش مچ پا به داخل، نیاز به انجام جراحی باشد.

در صورتی که میزان چرخش مچ پا شدید باشد، ممکن است نیاز به انجام درمان‌های فیزیوتراپی نیز باشد. متخصص طب فیزیکی و فیزیوتراپیست حرکاتی را آموزش می‌دهند که به توزیع متعادل وزن در پاها کمک می‌کنند و وضعیت چرخش پا را بهبود می‌دهند.

این به مفاصلی که ممکن است متلاشی یا ثابت شده باشند کمک می کند تا شل شوند و به نوبه خود عملکرد بهتری از پا حاصل شود.

فردی که پرونیشن بیش از حد دارد باید کفش های حمایتی را انتخاب کند، به ویژه برای فعالیت هایی که شامل ضربات مکرر پا مانند دویدن یا راه رفتن است. فرد باید کفش هایی را انتخاب کند که پشتیبانی و ثبات بیشتری را ارائه دهد تا تاثیر هر مرحله را به حداقل برساند.

ارتزها درج‌های مخصوصی هستند که در کفش‌ها قرار می‌گیرند تا از قوس اضافی حمایت کنند و به حداقل رساندن تاثیر راه رفتن فرد کمک کنند. ارتزهای کفش از ایجاد پرونیشن بیش از حد جلوگیری می کنند، از پاها حمایت می کند و به پاهای شما توانایی عملکرد در سطوح بهینه را می دهد.

گاهی اوقات، یک فیزیوتراپ تمرینات تقویتی را برای افراد مبتلا به پرونیشن بیش از حد توصیه می کند. این تمرینات می تواند به حمایت از قوس های پا و ماهیچه هایی که به حمایت از قوس کمک می کنند، کمک کند.

 آدرس اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

در اینجا چند تمرین وجود دارد که ممکن است کمک کند:

  1. با هر دو پا صاف روی زمین بایستید.
  2. یک پا را به اندازه یک قدم به جلو ببرید.
  3. ستون فقرات را صاف نگه دارید، پای جلویی را خم کنید و به جلو فشار دهید تا تمام وزن شما روی پای جلویی باشد.
  4. کشش را در پای عقب و تاندون آشیل احساس کنید.
  5. 30 ثانیه نگه دارید.
  6. پاها را عوض کنید و چهار بار تکرار کنید.
  1. هر دو پا را صاف روی زمین بگذارید.
  2. یک توپ تنیس یا توپ گلف را زیر یک پا قرار دهید.
  3. با صاف نگه داشتن ستون فقرات، توپ را به مدت 2 تا 3 دقیقه زیر پا به جلو و عقب بچرخانید.
  4. تعویض کنید و با پای دیگر تکرار کنید.
  1. با هر دو پا روی زمین بایستید.
  2. هر دو پاشنه را تا جایی که ممکن است بالا بیاورید، ۵ ثانیه نگه دارید و سپس پایین بیاورید.
  3. 15-20 بار تکرار کنید.
  4. روش دیگر، از پله یا پله تمرینی استفاده کنید و اجازه دهید پاشنه ها بالا بیایند و از سطح پله پایین بیایند.
  1. با هر دو پا روی زمین بایستید.
  2. انگشت شست پای راست را روی زمین فشار دهید و سایر انگشتان پای راست را بلند کنید.
  3. 5 ثانیه نگه دارید.
  4. سپس چهار انگشت کوچکتر را روی زمین فشار دهید و انگشت شست پا را به مدت 5 ثانیه بالا بیاورید.
  5. هر تمرین را 5 تا 10 بار تکرار کنید.
  6. تغییر دهید و با پای دیگر تکرار کنید.

بیوفیدبک به شما این توانایی را می ‌دهد که روش‌ های جدیدی را برای کنترل بدن، بهبود وضعیت سلامتی و یا عملکرد فیزیکی تمرین کنید. این روش در صورت تشخیص موثر بودن، در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ قابل انجام می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


نظرات کاربران درباره این مطلب :مسعود برزگر [ 1402-04-14 ]
سلام دکتر عزیز من مشکل چرخش مچ پا به داخل دارم ممون مطالب خیلی بهم کمک کرد

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عارضه کیفوز یا گوژ پشتی چیست؟عارضه کیفوز یا گوژ پشتی چیست؟

کیفوز به عنوان خمیدگی ستون فقرات به اندازه 50 درجه یا بیشتر در اشعه ایکس تعریف می‌شود. ستون فقرات طبیعی می‌تواند از 20 تا 45 درجه خمیدگی نشان دهد. ... ادامه مطلب

روند بهبود عصب النار دستروند بهبود عصب النار دست

عصب اولنار از سیستم عصبی شبکه بازویی منشعب می شود و از پشت و داخل بازو به سمت دست حرکت می کند. گیر افتادن عصب اولنار می تواند باعث درد، بی حسی و گزگز در ساعد و انگشتان چهارم و پنجم شود. در موارد شدید، گیر افتادن عصب اولنار می تواند باعث ضعف در دست و کاهش توده عضلانی شود. ... ادامه مطلب

توانبخشی بیماران سرطانی با طب فیزیکیتوانبخشی بیماران سرطانی با طب فیزیکی

توانبخشی سرطان مجموعه ای از درمان ها که مربوط به بازیابی و حفظ بالاترین سطح ممکن از عملکرد، استقلال و افزایش کیفیت زندگی در تمام مراحل تشخیص سرطان است ... ادامه مطلب

انواع زانو بند و کاربرد آنهاانواع زانو بند و کاربرد آنها

زانوبندهای طبی یا بریس ها، یکی از رایج‌ ترین وسایل حمایت کننده زانو هستند که با نگهداری از مفاصل زانو به هنگام کشش و تحرک، باعث افزایش ثبات و پایداری زانو می شوند. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465