پلی کلینیک دکتر فروغ
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / آرتروز زانو / تاثیر ارتز زانو بر دامنه حرکتی زانو در مبتلایان به استئوآرتریت خفیف تا متوسط

تاثیر ارتز زانو بر دامنه حرکتی زانو در مبتلایان به استئوآرتریت خفیف تا متوسط

هنگامی که برای اولین بار مبتلا به آرتریت تشخیص داده می‌شوید، پزشک احتمالاً درمان‌های غیرجراحی را برای تسکین ناراحتی و ناتوانی توصیه می‌کند. یکی از این توصیه‌ها می‌تواند پوشیدن بریس باشد. شما می‌توانید برای تهیه بریس آرتروز زانو به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.

استئوآرتریت زانو (OA) که به عنوان بیماری دژنراتیو مفصل نیز شناخته می‌شود، معمولاً نتیجه ساییدگی و از دست دادن تصاعدی غضروف مفصلی است. بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود و به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود:

استئوآرتریت یک اختلال دردناک و مزمن مفصلی است که نه تنها زانوها بلکه دست‌ها، لگن و ستون فقرات را نیز درگیر می‌کند. شدت علائم برای هر فردی متفاوت است و معمولاً به کندی پیشرفت می‌کند.

علائم بالینی رایج OA عبارتند از:

درمان استئوآرتریت زانو با روش‌های محافظه‌کارانه شروع می‌شود و زمانی که درمان محافظه‌کارانه با شکست مواجه می‌شود، به سمت گزینه‌های درمانی جراحی پیش می‌رود. در حالی که داروها می‌توانند به کند کردن پیشرفت RA و سایر شرایط التهابی کمک کنند، در حال حاضر هیچ عامل اصلاح کننده بیماری اثبات شده‌ای برای درمان OA زانو وجود ندارد.

استئوآرتریت زانو

روند بیماری:

استئوآرتریت غضروف مفصلی (عمدتاً نوع 2) که سطوح استخوان مفصلی را می‌پوشاند، تحت تأثیر قرار می‌دهد. غضروف مفصلی معمولاً در یک تعادل سالم از واکنش‌های شیمیایی حفظ می‌شود. با این حال، هنگامی که OA شروع به پیشرفت می‌کند، واکنش‌ها مختل می‌شوند که منجر به تغییراتی در کلاژن غضروف می‌شود:

شلی رباط و آتروفی عضلانی نیز با پیشرفت بیماری رخ می‌دهد.

یکی از رویکردهای درمانی موجود (عمدتا برای استئوآرتریت زانو) تجویز تکیه گاه‌های مکانیکی به نام ارتز است که برای جبران و کمک به عملکرد ناقص مفصل در نظر گرفته شده است. این دستگاه‌ها در درمان غیردارویی آرتروز زانو توصیه می‌شوند. سه نوع ارتز برای زانو موجود است:

این ارتزها که از یک جزء سفت و سخت ساخته شده‌اند، مفصل را بی‌حرکت می‌کنند و در نتیجه از هرگونه اثرات اصلاحی یا عملکردی جلوگیری می‌کنند. آن‌ها به ندرت در موارد آرتروز زانو (7 تا 10 درصد موارد) تجویز می‌شوند و اثربخشی آن‌ها ثابت نشده است.

بر خلاف ارتزهای استراحت، این ارتزها الاستیک و غیر چسبنده هستند و امکان استفاده از آن‌ها را با وسایل دیگر فراهم می‌کنند. بین یک چهارم تا یک سوم از پزشکان آن‌ها را به طور مکرر در موارد آرتروز زانو تجویز می‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از آن‌ها درد را کاهش می‌دهد و بهبود درونی کوتاه مدت را افزایش می‌دهد، اگرچه هیچ بهبودی در ظرفیت عملکردی ایجاد نمی‌کند.

این‌ها دستگاه‌های کاربردی هستند که از میله‌ها و لولاهای خارجی تشکیل شده‌اند. اثربخشی آن‌ها به وضوح ثابت نشده است، حتی اگر به نظر می‌رسد که آن‌ها بارهای فشاری منتقل شده به سطوح مفصلی را در زمینه استئوآرتریت داخلی فموروتیبیال کاهش می‌دهند. طبق برخی مطالعات، به نظر می‌رسد که آن‌ها حس عمقی زانو و نیروی محرکه عمودی را بهبود می‌بخشند. با وجود این، میزان تجویز آن‌ها کم است، عمدتاً به این دلیل که آن‌ها با طیف وسیعی از عوارض جانبی همراه بوده‌اند.

آدرس اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

افزایش دامنه حرکتی زانو:

یافته‌های مطالعات نشان می‌دهند که بیماران OA زانو می‌توانند عملکرد تعادل خود را در هر دو شرایط استاتیک و پویا پس از پوشیدن ارتز زانو بهبود بخشند. این بهبودی ممکن است از افتادن بیماران OA زانو جلوگیری کند و احساس امنیت را در طول فعالیت‌های بدنی افزایش دهد.در تحقیقاتی دیگر گزارش شده است که پوشیدن زانوبند نرم بی‌ثباتی پویا زانو را در افراد مبتلا به OA زانو کاهش می‌دهد. استفاده از بریس نرم منجر به بهبود عینی بی‌ثباتی زانو فراتر از بهبود ذهنی گزارش شده، می‌شود.

ارتز هیچ گونه محدودیت حرکتی برای بیماران ایجاد نمی‌کند. ارتز طولانی مدت تأثیر بیشتری در کاهش زمان اداکشن خارجی دارد. در نتیجه، ممکن است روند درمان را بهبود بخشد و کیفیت زندگی کاربران را بهبود بخشد. پارامترهای راه رفتن بیماران ارتز زانو با درجات آزادی در سطوح ساژیتال و عرضی، راحتی بیشتری را هنگام حرکت از حالت نشسته به ایستاده ارائه می‌دهد که می‌تواند منجر به انطباق بهتر با بریس شود.

علاوه بر این، طی مطالعه دیگری در مورد ارتزهای مفصلی، بیماران ممکن است هنگام استفاده از بریس دارای لولا طی نشستن راحتی بیشتری را تجربه کنند.

بریس کافو (KAFO) در شرایطی نظیر کف پای صاف یا قوس زیاد کف پا، لگن یا کمردرد و اختلال عملکرد SIJ، بیماری دژنراتیو دیسک و اسکولیوز، آرتروز و ... تجویز می‌گردد. شما می‌توانید برای تهیه بریس کافو به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
گیر افتادن عصب اولنار چیست؟گیر افتادن عصب اولنار چیست؟

گیر افتادن عصب اولنار در آرنج یا سندرم تونل کوبیتال زمانی رخ می دهد که عصب اولنار در بازو فشرده یا تحریک شود.اگرچه نواحی مختلفی وجود دارد که عصب اولنار می تواند در آنها منقبض شود، مانند استخوان ترقوه یا مچ دست، اما بیشتر در پشت قسمت داخلی آرنج رخ می دهد. ... ادامه مطلب

اگر به درد ساق پا مبتلا هستید این مطلب را بخوانیداگر به درد ساق پا مبتلا هستید این مطلب را بخوانید

درد در هر قسمت از ساق پا یکی از علائم شایع تروما یا بیماری است. دلایل زیادی برای درد پا وجود دارد. علل آسیب زا شامل آسیب های ورزشی است. علل دیگر می تواند به رگ های خونی، اعصاب، ماهیچه ها، مفاصل، بافت های نرم یا استخوان ها مربوط باشد. ... ادامه مطلب

تشخیص و درمان بیماری ALS ای ال استشخیص و درمان بیماری ALS ای ال اس

بیماری ای ال اس بیماری عصبی پیشرونده است و روی سلول های عصبی مغز و نخاع اثر دارد. وقتی عملکرد حرکات ارادی عضلات مختل شود برخی توانایی ها محدود می شود ... ادامه مطلب

درمان دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان با بریسدرمان دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان با بریس

لگن یک مفصل گوی و کاسه است. در یک ران معمولی، گوی در انتهای بالای استخوان ران محکم در حفره‌ ای که بخشی از استخوان بزرگ لگن است، قرار می‌ گیرد. درمان در رفتگی مادرزادی لگن در نوزادان با روشهایی مانند استفاده از بریس DDH امکان پذیر است. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465