انواع زانو بند و کاربرد آنها
زانوبندهای طبی یا بریس ها ، یکی از رایج ترین وسایل حمایت کننده زانو هستند که با نگهداری از مفاصل زانو به هنگام کشش و تحرک، باعث افزایش ثبات و پایداری زانو شده و به کاهش فشار روی قسمتهای آسیبدیده زانو، ایجاد گرما و فشردگی در زانو، اصلاح راستای قرارگیری زانو ، کمک به عملکرد درست و محدود شدن برخی حرکات زانو که ممکن است باعث تشدید درد شوند، کمک می کنند. در ادامه این بحث به شرح انواع زانو بند میپردازیم و شما را با درجه محافظتی بریس ها آشنا میکنیم.
شما می توانید با مراجعه بهبه مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، انواع زانوبند را که شامل انواع ورزشی، آتل دار، زانوبند کشکک باز ، زانوبندهای کشی و چسبدار میباشند، تهیه نمایید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
-
درجه ی محافظتی انواع زانوبند:
درجه ی حفاظتی زانوبندها از 1 تا 3+ است.
- زانوبند درجه 1، حداقل حفاظت را انجام میدهد اما از همه منعطف تر است. همجون کش بند زانو (Knee Sleeve). بهترین زانوبند جهت رهایی از درد زانو بوده که اثر حفاظتی کم تا متوسطی را دارد.
- زانوبند درجه 2، اثر حفاظتی بیشتر از درجه 1 داشته و انعطاف پذیری کمتری نسبت به درجه 1 دارند اما مانع انجام حرکت نمیشوند. زانوبند (knee straps) مثال خوبی از زانوبند درجه 2 است. اثر حفاظتی این نوع از زانوبندها در بازه کم تا متوسط است و برای رهایی از درد، دررفتگی رباط ها و تاندون ها کاربرد دارد.
- زانوبند درجه 3، مثل زانوبند های لولادار، بیشترین اثر حفاظتی را داشته اما حرکت را محدود می کنند. این مدل از زانوبندها عموما وزن سنگینی دارند و برای بعد از جراحی یا هنگامی که زانو نیاز به ثبات دارد، استفاده می شوند.
- زانوبند درجه 3+، این زانوبند ها بیشترین محافظت را دارند. برای رهایی از درد نیز مناسب است و اثر حفاظتی آن در بازه متوسط تا شدید است.
-
زانوبند جلوگیری کننده:
زانوبند جلوگیری کننده برای محافظت از رباط جانبی داخلی (MCL) در هنگام استرس زانو و حمایت از رباط های صلیبی در هنگام تنش چرخشی در نظر گرفته شده است. زانوبند های جلوگیری کننده از میله، لولا و بند چسبی ساخته شده و به منظور محافظت از زانو در برابر صدمه های احتمالی طراحی می شوند. در بهترین حالت، زانوبندهای جلوگیری کننده مقاومت محدودی در برابر ضربه جانبی زانو نشان میدهند و حفاظت کمی از تنش چرخشی ارائه می دهند. در بدترین حالت، آنها ممکن است نیروهایی را افزایش دهند که صدمات مرتبط با زانوی داخلی را افزایش می دهد.
-
زانوبند عملکردی:
از زانوبند عملکردی پس از آسیب دیدن زانو و همچنین برای حمایت از زانوی در حال التیام استفاده می شود. نوع زانوبند عملکردی مورد نیاز به نوع آسیب بستگی دارد. زانوبند های عملکردی مختلفی برای درمان پارگی رباط صلیبی قدامی، صلیبی خلفی، جانبی داخلی و جانبی خارجی و آسیبهای ترکیبی وجود دارد. برای هر مورد زانوبند عملکردی خاصی طراحی شده است که نیروهای مناسبی را برای حمایت از رباط آسیب دیده به آن وارد می کند. گاهی ممکن است به این نوع زانوبند، زانوبند طبی نیز بگویند.
-
زانوبند بازسازی کننده:
زانوبند بازسازی کننده برای محدودیت حرکت زانو در دوره التیام پس از جراحی یا صدمه دیدن طراحی میشود. این زانوبند از رباط های آسیب دیده محافظت می کند و حرکت زانو را هنگام توان بخشی رباط های صلیبی قدامی، صلیبی خلفی، جانبی داخلی و جانبی خارجی یا مینیسک آسیب دیده کنترل می کند. زانوبند بازسازی کننده معمولاً از لاینرهای فومی احاطه کننده عضله ساق پا، ران و زانو و همچنین میله های محکم واقع در هر دو طرف با ارتفاعی به بلند ی زانوبند تشکیل میشود که دارای لولا و قابل تنظیم است.
-
زانوبند بی وزن کننده:
زانوبند تخلیه کننده وزن معمولاً برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو تجویز میشوند. این زانوبندها فشار را از روی مفصل آسیب دیده برداشته و به استخوان ران منتقل میکنند. زانوبند تخلیه کننده زانو را وادار میکند تا با فاصله از ناحیه دردناک خم شود. این زانوبندها از فوم، استیل و پلاستیک قالب گیری شده به منظور محدودیت حرکت افقی ساخته میشوند.
-
زانوبند کشی:
در سایزهای مختلف موجود بوده و مثل جوراب روی زانو کشیده میشوند. این مدل باعث فشار به زانو شده و از تورم و درد در آن قسمت جلوگیری میکند. زانوبندهای کشی عموما در درمان دردهای خفیف زانو خوب عمل کرده و به کم شدن آرتروز کمک میکنند.
-
زانوبند لولا دار:
از این مدل زانوبند اغلب بعد از جراحیها و کسانی که احتیاج به درجه حفاظتی بیشتری دارند، استفاده میشود. این مدل زانوبند، زانو را هنگام خم کردن در راستای مناسبی نگه میدارد تا آسیب بیشتری به زانو وارد نشود.
-
زانوبند استرپی:
استفاده از این مدل زانوبند راه حل مناسبی برای کاهش درد زانو به علت دویدن، پرش و بیماری کاسه زانو است. پوشیدن این نوع زانوبند از صدمه به کاسه زانو جلوگیری کرده و با فشار به تاندونها منجر به کاهش درد زانو میشود.
-
زانوبند باز یا بسته برای کشکک زانو:
ممکن است گیج کننده باشد که چرا برخی زانوبندها سوراخی روی قسمت زانو دارند و برخی دیگر ندارند. زانوبندهای سوراخ دار به زانو فشار کمتری وارد کرده و حرکات زانو را تنظیم میکنند اما زانوبندهای بدون سوراخ باعث اعمال فشار به زانو و دیگر قسمتهای زانو شده و محافظت بیشتری از خود نشان میدهند.
عوارض بستن زانو بند:
احتیاج به اعمال فشار و احساس محکم بودن زانوبند روی زانو در عین احساس راحتی و همینطور اثر حفاظتی مناسب با فعالیتها امری ضروری است. اگر زانوبند همراه با احساس درد و سفتی زیاد باشد و انجام حرکات را مشکل کند، باید از سایز بزرگتر استفاده شود. زانوبندهای سفت محافظت بیشتری دارند و احساس سفتی ایجاد میکنند اما زانوبندهای کشی حفاظت کمتری از زانوها کرده و در حرکت کردن احساس راحتی دارند.
پروتز جایگزین بخشی از بدن می شود که ممکن است بطور مادرزادی یا طی اتفاقاتی مانند تصادف و قطع عضو از بین رفته باشد. ساخت پروتز جزو اقدامات تخصصی است که در مراکز ارتوپدی فنی قابل انجام می باشد. شما می توانید برای سفارش و تهیه انواع پروتز به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ مراجعه نمایید. همچنین برای هماهنگی جهت سفارش، کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
اصلاح عقب زدگی زانو چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1400-06-28تاریخ بروز رسانی : 1402-04-17 -
کدام ارتزها در درمان عقب زدگی زانو تأثیرگذارند؟
تاریخ انتشار : 1402-04-13تاریخ بروز رسانی : 1402-04-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .