کفی های طبی چه کاربردی دارند؟
کفیها وسایلی هستند که برای اصلاح هم ترازی غیرطبیعی پا در کفش قرار داده میشوند. نوع کفی مورد نیاز به مشکل پا بستگی دارد و باید یک ارزیابی کامل صورت بگیرد تا مناسبترین کفی انتخاب شود.
شرایط درمانی استفاده از کفی:
کفیها را میتوان برای برخی از شرایط استفاده کرد و هر یک باید به صورت جداگانه تجویز شود تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. برخی از شرایطی که ممکن است با استفاده از کفی درمان شوند عبارتند از:
- تاندونیت آشیل
- کف پای صاف
- التهاب کف پا
- التهاب در قوس پا
- میخچه
- انگشتان چکشی
- متاتارسالژی (درد در اطراف گوی پا)
- آتل شین
- نورومای مورتون (تورم عصب بین متاتارس 3 و 4)
بسیاری از ناهنجاریهای پا را میتوان به طور موثر در مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، بدون مداخلات پرتهاجم جراحی درمان نمود. این مشکلات اغلب، با تجویز کفی و کفش طبی بهبود مییابند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
دلایل بروز مشکلات:
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد شرایط فوق میشود. این دلایل احتمالی عبارتند از:
- راه رفتن یا دویدن نادرست
- آرتروز
- عدم تحرک مفصل
- ضعف عضلانی
- بی ثباتی مفصل
- رباطهای نازک
- وضعیت بد پا
- کفش نامناسب
- تمرین بر روی سطوح سخت
- اضافه وزن داشتن
- رانندگی طولانی مدت
مزایای استفاده از کفی:
هرکسی میتواند از کفی استفاده کند و مختص ورزشکان نیست. برخی از مزایای کفی عبارتند از:
- ترویج هم ترازی عادی
- حفظ یکپارچگی رباطها، تاندونها و ماهیچههای پا
- کاهش درد
- بهبود عملکرد پیاده روی و دویدن
- بهبود الگوی راه رفتن
- کاهش التهاب
- افزایش ثبات مفاصل
- استفاده بیشتر از کفش
- کاهش رگ به رگ شدن و سایر آسیبهای مچ پا
- بهبود تحریک پذیری پا
تفاوت بین کفیهای نیمه سفارشی و سفارشی:
کفیهای کاملاً سفارشی از طریق اسکن سه بعدی پا تجویز میشود و کفیها به ساختار پاها متصل میشوند. در حالی که برای کفیهای نیمه سفارشی، از مجموعه ای از قالبهای اندازه دار استفاده شده و قالبی که بیشتر با ساختار پای بیمار مطابقت دارد انتخاب میشود. مواد مورد استفاده برای کفیهای نیمه سفارشی و سفارشی یکسان هستند و از دوام یکسانی برخوردارند.
انواع کفی طبی:
-
کفی نرم و شکلپذیر:
کفیهای طبی نرم و شکلپذیر برای ایجاد لایه حفاظتی زیر پا یا کاهش فشار روی ناحیه آسیبدیده یا دردناک کف پا به کار برده میشود. این نوع کفی برای کنترل عملکرد غیرطبیعی کف پا نیز طراحی میشود. مواد مختلفی مانند چوبپنبه، چرم، فوم پلاستیکی و لاستیک در تهیه این نوع کفی به کار برده میشود. این نوع کفی از کفی فانکشنال یا عملکردی نرمتر و منعطفتر است. کفی شکلپذیر برای درمان پینه دردناک کف پا، زخم پای دیابتی، درد استخوانی کف پا و دیگر ناراحتیهای کف پا به کار برده میشود.
-
کفی عملکردی یا فانکشنال:
از کفی عملکردی یا فانکشنال برای اصلاح عملکرد پا و در نتیجه اصلاح عملکرد غیرطبیعی پایینتنه استفاده میشود. بعضی کفیهای عملکردی نیز مانند کفیهای نرم و شکلپذیر برای حمایت از ناحیههای دردناک کف پا نیز طراحی میشود.
کفی طبی عملکردی برای درمان گستره وسیعی از عارضههای دردناک کف پا و پاینتنه کاربرد دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد مفصل انگشت شست پا و مفصل دیگر انگشتان
- درد پاشنه و قوس کف پا
- درد مچ و پاشنه پا
از آنجایی که عملکرد غیرطبیعی کف پا اختلالهای پا، زانو و مفصل ران (لگن) را نیز به دنبال دارد، انواع کفی طبی عملکردی معمولاً برای درمان التهاب تاندون و بورس (بورسیت) مچ پا، زانو و مفصل ران و همچنین درد جلوی ساق پا تجویز میشود.
-
کفی ورزشی:
ورزشکاران هنگام تمرین و در هر مسابقه مدت زیادی میدوند و دچار آسیبدیدگیهایی میشوند که در میان دوندگان شایع است، همچنین حرکتهای سریعی که حین تمرین یا مسابقه انجام میدهند نیز گاهی صدمات جدی را به دنبال دارد. آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد پا، مانند پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا و کشیدگی تاندون آشیل در میان بازیکنان راگبی و فوتبال شایع است. این کفیها باید هیل کاپ و نگهدارنده گودی کف پا داشته باشند تا بیشینه پایداری را به دست دهند. به علاوه کفی باید خاصیت ضربهگیری داشته تا فشار و کشش روی عضلهها را کاهش دهد و از آسیب دیدگی جلوگیری کند.
-
کفیهای مخصوص کف و قورک پا:
کفیهای مخصوص کف و قوزک پا، بریس یا ارتوزی است که اطراف قوزک و قسمت پایین پا را میپوشاند. این کفیها به شکل L هستند که روی ساق پا بسته میشوند. جنس این کفیها از فلز، پلاستیک، چرم، ترکیبی از چند ماده دیگر است. در موارد زیر از کفیهای مخصوص کف و قوزک پا استفاده میشود:
- کنترل وضعیت و حالت قوزک پا
- جبران ضعف عضلانی ناشی از سکته
- آسیب ستونفقرات، دیستروفی عضلانی
- فلج مغزی
- فلج اطفال
- اماس و نوروپاتی مغزی
- ثابت کردن قوزک پا و قسمتهای پایینی ساق در صورت شکستگی یا آرتریت
- ثابت کردن قوزک و مفصل تحتِ قابی در پی صافی کف پا
- بهبود عملکرد طبیعی قوزک پا
- کاهش الگوهای نادرست راه رفتن
- افزایش توان راه رفتن
ساخت کفی طبی:
ارتوزیست برای طراحی و ساخت کفی طبی معاینه بیومکانیکی (زیست مکانیکی) کف پا و پایین تنه را انجام میدهد. زاویههای انگشتان پا، کف پا، مچ پا و مفصل ران اندازهگیری میشود تا شدت و سطح بدشکلیهای عملکردی یا ساختاری تعیین شود. برای این کار از بیمار خواسته میشود روی تخت معاینه دراز بکشد یا بایستد. ارتوزیست از بیمار میخواهد راه برود و یا بدود تا شیوه گام برداشتن بیمار و عملکردهای کف پا و پایینتنه را هنگام انجام فعالیت ارزیابی کند.
سپس ارتوزیست از کف پای بیمار قالب سه بعدی میگیرد. برای این کار از بیمار خواسته میشود تا داخل جعبه فوم تراکمپذیر قدم بگذارد، سپس با گچ مخصوص شکستهبندی از پای بیمار قالب گرفته میشود. یا این که پا با اسکنر نوری یا مکانیکی اسکن میشود. سپس از مدل سه بعدی به دست آمده و جزییات اصلاحی مورد نظر ارتوزیست برای تهیه کفی طبی استفاده میشود. اکثر ارتوزیست ها با یک لابراتوار تخصصی برای ساخت کفی همکاری دارند، برخی نیز خود اقدام به تهیه کفی میکنند.
ساخت کفی و کفش طبی مخصوص اختلاف طول پاها از جمله اقداماتی است که در پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر بیژن فروغ، انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .