درمان انحراف ستون فقرات
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / موضوعات مطالب / درمان اصلاحی انگشت چنگالی یا چکشی پا

درمان اصلاحی انگشت چنگالی یا چکشی پا

آنچه در این مطلب میخوانید

انگشت چنگالی و چکشی نوعی بدشکلی دردناک در انگشتان پا می‌باشند که در اثر آن، انگشت یا انگشتان پا خمیدگی غیرعادی پیدا می‌کنند و شبیه به پنجه جانوران می‌شوند. ورم مفاصل و آسیب عصبی ناشی از دیابت می‌تواند عضلات پا را ضعیف کند و منجر به انگشت چنگالی یا چکشی شود. این عارضه اگر درمان نشود بدتر می‌شود و ممکن است در طول زمان تبدیل به یک ناهنجاری دائمی در پا گردد.

اگر خود یا اطرافیانتان به این عارضه مبتلا هستید؛ می‌نوانید با مراجعه به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، از روشهای درمانی متنوع انگشت چنگالی یا چکشی بهره مند گردید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.

انگشتان چنگالی و چکشی، به وضعیتی گفته می‌شود که انگشتان به سمت موقعیت عجیب خم شده‌اند. آنها ممکن است عجیب و غریب به نظر برسند یا صدمه بزنند یا هر دو. این مشکلات انگشتان پا تقریبا همیشه در چهار انگشت کوچکتر رخ می‌دهد، نه انگشت بزرگ. انگشت چنگالی پا یا چکشی ممکن است به صورت مادرزادی وجود داشته باشد یا اینکه بعدها به مرور زمان ایجاد شود. این بیماری اگر شدید نباشد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما سبب ناراحتی در پا شده و در موارد شدید سبب درد و مشکل راه رفتن می‌شود و ظاهر نامناسبی نیز ایجاد می‌کند.

انگشت چکشی

انگشت چکشی به طرف کف زمین در وسط مفصل انگشت خمیده است. این باعث برآمده شدن قسمت میانه مفصل انگشت می‌شود.این عارضه معمولا انگشت دومی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. انگشت‌های چکشی اغلب با پینه‌های شست پا رخ می‌دهند.

انگشت چنگالی

انگشت چنگالی پا اغلب چهار انگشت کوچک‌تر را در یک زمان تحت تاثیر قرار می‌دهد. انگشتان پا بر روی مفصلی که در آن انگشتان پا و پا به هم برخورد می‌کنند خم می‌شوند. آنها در مفاصل میانی و در مفاصل نزدیکترین نوک انگشتان پا خم می‌شوند. این عارضه باعث می‌شود که انگشتان پا به سمت کف حلقه شوند.

عوامل موثر در بروز انگشت چکشی یا چنگالی

نکته‌ی مهم این است که کفش‌های تنگ شایع‌ترین علت این مشکلات پا هستند. زنان بیشتر از مردان آسیب می‌بینند، زیرا بیشتر احتمال دارد کفش‌های نوک باریک یا پاشنه‌ بلند بپوشند. اغلب مشکلات انگشت چنگالی و چکشی با دیگر عارضه‌ها مانند دیابت، آرتریت روماتوئید، سکته مغزی یا آسیب به پا یا مچ پا مرتبط هستند که در ادامه به توضیح این عوامل خواهیم پرداخت.

علل انگشت چنگالی پا

علل انگشت چنگالی پا

عوامل مختلفی مانند جراحی یا آسیب قوزک باعث چنگالی شدن پا می‌ شوند. آسیب عصب می‌تواند باعث ضعیف شدن عضلات پا و در نتیجه خم شدن انگشتان شود. التهاب یکی دیگر از مواردی است که باعث چنگالی شدن انگشتان می‌شود.در بخش زیر اختلالاتی که باعث چنگالی شدن انگشتان می‌شود ذکر شده است:

معایب انگشتان چکشی و چنگالی

علاوه بر عجیب و غریب به نظر رسیدن، انگشتان چکشی، چنگالی و مالت ممکن است:

درمان انگشت چکشی و چنگالی

در طول معاینه فیزیکی، پزشک پای شما را بررسی می‌کند تا ببیند که مفصل انگشت پا ثابت یا قابل انعطاف است. مفصلی که کمی حرکت دارد گاهی اوقات می‌تواند بدون جراحی صاف شود. مفصل ثابت معمولا به جراحی نیاز دارد.

اگر قصد داشتن جراحی برای اصلاح مشکل خود را دارید، ممکن است موارد زیر لازم باشند:

درمان از طریق جراحی و انواع آن

به طور کلی، جراحی تنها برای مشکلات شدید انگشت پا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که درمان‌های دیگر درد شما را کنترل نکنند، اگر انگشتان شما فعالیتتان را محدود کنند یا اگر نمی‌توانید مفصل انگشت پا را حرکت دهید، ممکن است به جراحی احتیاج داشته باشید. برای مشکلات انگشت ثابت، پزشکان اغلب رو‌ی استخوان‌ها عمل جراحی انجام می‌دهند. پزشکان اغلب می‌توانند مشکلات انگشت قابل انعطاف را با حرکت تاندون‌ها برای آزاد شدن تنش و فشار روی مفصل درمان کنند و امکان صاف شدن انگشت را فراهم می‌کنند.

از انواع جراحی می‌توان به متد‌های زیر اشاره کرد:

معمولا بیمار پس از جراحی باید از کفش طبی مخصوص استفاده کند. کفش‌ های طبی مخصوص این بیماران دارای کف چوبی و سفتی است که با ممانعت از خمیدگی انگشتان، از انگشتان محافظت می‌ کند. پس از اینکه انگشتان شروع به بهبودی کرد، پایه‌ ها در آورده می‌شوند (حدود 2 تا 4 هفته بعد از عمل).

بیمار پس از عمل به مدت یک هفته باید از بانداژ یا پوشش مخصوصی بر روی پاها استفاده کند. معمولا بخیه‌ها بعد از 10 تا 14 روز کشیده ‌می‌شوند. با این حال، اگر جراح از نخ‌ بخیه که جذب می‌شوند استفاده کند، نیازی به کشیدن بخیه‌ها نیست.

سایر راه های درمانی

تشخیص زود هنگام و درمان برای جلوگیری از بدتر شدن پای چنگالی بسیار مهم است. انگشت چنگالی پا علاوه بر ایجاد درد در انگشتان پا و زخم شدن آن‌ها ، زیبایی پاها را تا حد زیادی کاهش میدهد. درمان انگشت چنگالی شبیه به درمان انگشت چکشی بوده و از تجهیزات ارتوپدی مانند اسپلینت و انواع خاصی از کفی‌ طبی استفاده می‌شود. مزیت استفاده از این روش این است که علاوه بر هزینه‌ی کم ، بیمار قادر به استفاده از آن در هر موقعیت و حتی درهنگام استفاده از کفش می‌باشد.

کفش خود را عوض کنید. کفش‌هایی که در قسمت پنچه دارای فضای باز هستند، و پاشنه‌های کوتاه و پشتیبانی‌های قوس خوبی دارند را انتخاب کنید.

از محصولاتی استفاده کنید که انگشت پا را ضربه گیری می‌ کنند یا پا را در موقعیت راحت‌تری قرار می‌ دهند، مانند خز کورموش، تیوب‌های پا، پشتیبان‌های قوس پا، با سایر کفش‌های طبی .

نکات قابل توجه

اگر در کودک خود نشانه های چرخش انگشتان پا به سمت داخل را مشاهده می‌ کنید لازم است به کلینیک ارتوپدی فنی مراجعه نمایید. در مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، پس از تشخیص پا کبوتری علت ایجاد آن، ارزیابی می‌شود و ببرسی می‌ گردد که آیا کودک نیاز به درمان دارد یا خیر و اگر اقدامات درمانی لازم بود؛ در همین مرکز تجویز میگردد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
انواع کمربند طبی برای کمر دردانواع کمربند طبی برای کمر درد

کمربند طبی یا بریس کمر می تواند یک عنصر موثر از یک برنامه درمانی جامع برای برخی از بیماری های ستون فقرات باشد و همچنین می تواند پشتیبان ستون فقرات در حین بهبودی پس از جراحی کمر باشد. در این مطلب ویژگی ها و فواید کمربند طبی را بررسی کرده ایم. ... ادامه مطلب

علت تنگی کانال مهره ای و درمان آن با لیزرعلت تنگی کانال مهره ای و درمان آن با لیزر

تنگی کانال مهره ای پدیده ای وابسته به سن بوده و با افزایش سن اضافه می شود. درمان تنگی کانال نخاعی با لیزر یکی از روش های درمانی نوین و موثر است که به ... ادامه مطلب

انواع استخوان از نظر بافت، شکل و ساختارانواع استخوان از نظر بافت، شکل و ساختار

انسان پس از تولد حدود 270 استخوان نرم دارد. با رشد و رسیدن به مرحله بزرگسالی، این میزان به 206 استخوان می رسد. بزرگترین استخوان در بدن انسان، استخوان ... ادامه مطلب

چرا جوانان به دیسک گردن مبتلا میشوند؟چرا جوانان به دیسک گردن مبتلا میشوند؟

گردن انسان از ۷ استخوان تشکیل شده است که مهره های گردن نامیده می شود. این مهره ها توسط ساختمان های غضروفی به هم متصل شده و دیسک بین مهره ای نامیده می ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465