درمان زانوی پرانتزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / موضوعات مطالب / علل غیر قابل کنترل پوکی استخوان

علل غیر قابل کنترل پوکی استخوان

آنچه در این مطلب میخوانید

جنسیت

ثابت شده است که جرم استخوانی در خانمها کمتر از آقایان است. در زنان از هر ۳ نفر ۱ نفر و در مردان از هر ۸ نفر ۱ نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.

نژاد

در نژادهای مختلف نیز جرم استخوانی تفاوتهایی را نشان می دهد مثلاً در مقایسه با قفقازیها، آسیائیها جرم استخوانی بیشتری دارند.

تاریخچه فامیلی: تراکم استخوانی دختران جوان به طور مشخصی ارتباط مستقیم با جرم استخوانی والدینشان دارد. خانمهائی که استخوان ظریفتری دارند و لاغر هستند در معرض خطر بیشتری هستند.

سن

با افزایش سن احتمالی پوکی استخوان افزایش یافته و استخوانها ضعیف تر می شود.

کنترل پوکی استخوان

یائسگی

در خانمها همزمان با کاهش عملکرد تخمدانها تدریجاً کاهش جرم استخوانی صورت می گیرد. شروع این کاهش در ابتدای سنین ۳۰ سالگی است و تا ۵ سال پس از یائسگی، کاهش سریع در جرم استخوانی رخ می دهد بنابراین خانمی که در سن جوانی با عمل جراحی تخمدانهایش برداشته شود، دچار یائسگی زودرس شده و خطر پوکی استخوان در او زیاد می شود علت این امر فقدان ترشح هورمون استروژن می باشد که در سنین بعد از یائسگی رخ می دهد.

در اثر فقدان هرمون استروژن فعالیت سلولهای استخوان خوار زیاد شده و حفره های ناشی از تجزیه استخوان عمیق تر می شود، جرم استخوانی کاهش یافته و تغییراتی در معماری استخوان ظاهر می شود.

بیماریهای مزمن

افرادی که اختلافات هورمونی و متابولیسمی مانند بیماریهای مزمن کبد و کلیه، دیابت نوع ۱، افزایش هورمون تیروئید و پاراتیروئید، اختلالات رشد و هورمونهای جنسی دارند به طور ثانویه ممکن است دچار پوکی استخوان شوند.

التهاب روده و بیماریهایی که ایجاد اختلال در جذب مواد غذایی کند و نیز اسهال مزمن، منجر به پوکی استخوان می گردد. افرادی که عضو پیوندی دریافت می کنند و مبتلایان به برخی سرطانها هم می توانند دچار پوکی استخوان شوند.

اگر می خواهید مطالعه کنید روی لینک گیر افتادن عصب اولنار چیست؟ کلیک کنید .


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
اسکن کف پا و ضرورت انجام آن جهت ساخت کفی طبیاسکن کف پا و ضرورت انجام آن جهت ساخت کفی طبی

با پیشرفت تکنولوژی برای بررسی و معاینه دقیق تر پا، دستگاه هایی به نام اسکنرها به وجود آمدند. اسکنرها با اسکن کف پا اطلاعات جزئی و دقیقی را ما می دهند ... ادامه مطلب

ملت فینگر اسپلینت چیست و چه کاربردی دارد؟ملت فینگر اسپلینت چیست و چه کاربردی دارد؟

درمان انگشت چکشی یا مالت فینگر بسیار حائز اهمیت است و در صورت عدم درمان باعث بدشکلی انگشتان شده و محدودیت حرکتی ایجاد می کند. ... ادامه مطلب

مراحل ساخت پروتزمراحل ساخت پروتز

ساخت اندام مصنوعی کاری بسیار تخصصی است و بیماران برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن حتماً می بایست به مراکز معتبر و مجهز در این زمینه مراجعه فرمایند. ... ادامه مطلب

بیماری ام اس چیست و چه علائمی دارد؟بیماری ام اس چیست و چه علائمی دارد؟

ام اس یک بیماری طولانی مدت است که می تواند بر مغز، نخاع و اعصاب بینایی چشم شما تأثیر بگذارد. این بیماری می تواند باعث مشکلات بینایی، تعادل، کنترل ماهی ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465