کفی طبی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / كلينيك تخصصی پا / آسیب کشکک زانو ، علت ، علائم و درمان

آسیب کشکک زانو ، علت ، علائم و درمان

آسیب کشکک زانو یکی از دردهای شایع در ورزشکاران به خصوص در رشتههای پرتحرک است. در امان ماندن از این آسیب ورزشی اصولی دارد که باید با تمرین های حرفهای و افزایش قدرت عضلانی و هماهنگی مانع از بروز آن شد.آسیب دیدگی استخوان کشکک زانو که از بالا به عضله چهار سر ران و از پایین به استخوان ساق متصل است، از شکستگیهای شایع در ورزشکاران است. این آسیب دیدگی بیشتر در ورزشهای تماسی و برخوردی و همچنین حرکاتی که احتمال سقوط یا افتادن در آنها زیاد است، اتفاق میافتد و شامل ساییدگی غضروف زیر این استخوان و شکستگی خفیف تا حاد است.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت و علائم آسیب کشکک زانو

استخوان کشکک زانو نقش اهرمی برای عضله چهار سر ران دارد که عملکرد این ناحیه را بهبود میبخشد و در صورت بروز مشکل در این ناحیه، ورزشکار با مشکلات زیادی مثل محدودیت دامنه حرکتی روبهرو میشود. این آسیب دیدگی معمولا همراه با درد شدید، تورم، بیحرکتی و محدودیت دامنه حرکتی است که فرد نمیتواند زانوی خود را حرکت دهد. همچنین در ورزشهایی مثل وزنه برداری و پاورلیفتینگ که فشار زیاد خطر پارگی تاندونها را بالا میبرد، ممکن است همراه با پارگی تاندون متصل به این استخوان یا کندگی محل چسبندگی آن باشد.

کشکک زانو

ساییدگی غضروف زیر کشکک زانو از شایعترین آسیبهای این ناحیه است. این ساییدگی علاوه بر ورزشکاران در افراد عادی هم دیده میشود و ممکن است به علت فشار کار، سبک زندگی غلط و استفاده زیاد از پله به تدریج در فرد به وجود بیاید که ناشی از خوردگی غضروف بر اثر فشارهای وارد به این ناحیه است. در صورتی که این بیماری درمان نشود با پیشرفت به سمت آرتروز میرود و همراه با درد شدید و بعضا بروز بد شکلیهایی در ظاهر افراد است.

درمان آسیب کشکک زانو

تمرین درمانی بخش مهمی از درمان آسیب دیدگی کشکک زانو است. معمولا در مراحل ابتدایی تمرینات ایزومتریک انجام میشود که دامنه حرکتی مفاصل را کنترل میکند و عضلات را در برابر تعطیلی بیشتر تقویت و بافت اصلی آن را حفظ میکند. البته برای درمان باید یک برنامه تمرینی منظم داشت. در ساییدگی غضروف که به صورت غیر برخوردی و به تدریج پیش میآید، نیاز به مداخله و جراحی نیست. در این موارد به محض کاهش درد تمرین درمانی و آب درمانی شروع میشود.

برای پیشگیری از آسیبهای این ناحیه افراد باید در وضعیتهای ثابت و طولانی مدت قرار نگیرند. ورزشکاران با تمرین اصولی، افزایش قدرت عضلانی و هماهنگی عصبی عضلانی میتوانند از بروز آن جلوگیری کنند. همچنین اگر شکستگی ناشی از برخورد مستقیم یا انقباضات شدید باشد، معمولا ۳ تا ۶ ماه بعد از عمل بازتوانی نیاز است و اگر شکستگی خفیف باشد به صورتی که مشکلی در عملکرد زانو به وجود نیاورد، پس از ۳ تا ۶ هفته بیتحرکی، ورزشکاران میتوانند به فعالیتهای خود برگردند.

آدرس صفحه اینستاگرام دکتر بیژن فروغ

تشخیص آسیب کشکک زانو

آسیب دیدگی کشکک زانو معمولا واضح است و در معاینات تشخیص داده میشود و برای اطمینان از نوع آسیب و درمان هم میتوان از MRI و تستهای پاراکلینیکی استفاده کرد. پس از تشخیص قطعی، سیر و زمان بیماری و درمان آن را شروع میکنند. اگر همراه با بدشکلی باشد با انجام تمرینهای اصلاحی آن را برطرف میکنند.

پس از مطالعه مقاله فوق شما را دعوت به خواندن مقاله ای با موضوع علائم و علت در رفتگی کتف و شانه چیست؟ می کنیم .


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علت قوس و گودی زیاد کف پاعلت قوس و گودی زیاد کف پا

به طور کلی لبه‌ ی داخلی پا به گونه‌ ای وسط کف پا را بالا آورده که یک‌ حالت قوس‌ مانند به پا بدهد. ارتفاع قوس کف پا از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است ... ادامه مطلب

آیا اوزون تراپی در بهبود آسیب دیدگی های ورزشی مؤثر است؟آیا اوزون تراپی در بهبود آسیب دیدگی های ورزشی مؤثر است؟

اوزون درمانی درمان جدید در علم پزشکی است که بسیاری از متخصصین با تجربه از آن برای درمان بیماری ‌های اسکلتی عضلانی و آسیب های ورزشی استفاده می کنند ... ادامه مطلب

برای وضعیت هالوکس والگوس، بهتر است چه کفش هایی بپوشیم؟برای وضعیت هالوکس والگوس، بهتر است چه کفش هایی بپوشیم؟

انحراف شست پا به سمت انگشتان دیگر و خارج بدن راهالوکس والگوس می‌گویند. بونیون یا هالوکس والگوس (hallux valgus) شست پا، یک برجستگی استخوانی در کنار پا است که در انتهای انگشت شست پا ایجاد می‌ شود. این قسمت از کف پا می‌ تواند ملتهب و متورم و باعث درد کف پا شود. ... ادامه مطلب

چگونه دچار گودی کمر نشویم؟چگونه دچار گودی کمر نشویم؟

آناتومی و شکل طبیعی بدن انسان دارای استاندارد‌ های جهانیست که پزشکان و متخصصان ارتوپد کماکان با‌توجه به آن‌ ها، به ناهنجاری‌‌ ها و درمان آن اقدام می‌ نمایند. قوس کمر انسان نیز دارای استاندارد هایی است که نبود آن باعث ایجاد ناهنجاری قوس یا گودی کمر به شکل غیرعادی می‌ شود. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465